Κορνίζες διογκωμένης πολυστερίνης για σκυρόδεμα
 
Οι κορνίζες διογκωμένης πολυστερίνης χρησιμοποιούνται για τη μορφοποίηση του σκυροδέματος σε σχέδια. Η Styropan διαθέτει ποικιλία σχεδίων και διαστάσεων, που σας επιτρέπουν να δώσετε διαφορετική νότα στις κατασκευές σας. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα κατασκευής ειδικών κορνιζών, σύμφωνα με τις επιθυμίες του πελάτη.

 

κορνίζες διογκωμένης πολυστερίνης


 

Ειδικές κατασκευές

 

Η διογκωμένη πολυστερίνη EPS αποτελεί ένα μοναδικά εύχρηστο προϊόν σε ό,τι αφορά διακοσμήσεις και ανακατασκευές. Συνεργάζεται άψογα με πλήθος υλικών επικάλυψης, όπως σοβάς, πλαστικά υλικά, χρώματα κ.ά. Με το EPS μπορούν να αναπαραχθούν φόρμες και ανάγλυφες παραστάσεις εύκολα και οικονομικά. Καθώς το υλικό είναι ελαφρύ αλλά άκαμπτο, με μεγάλη διάρκεια ζωής, προσφέρει ποιότητα και πιστότητα σε αναπαλαιώσεις ιστορικών κτιρίων ή μνημείων με την μικρότερη στατική επιβάρυνση. Το EPS μπορεί να χρησιμοποιηθεί για:

  • κορνίζες διαφόρων μεγεθών και μορφών
  • τόξα
  • αετώματα
  • τρούλους
  • ανάγλυφες παραστάσεις και γλυπτά
  • διαφημιστικές κατασκευές
  • φουρούσια μπαλκονιών
  • βιτρίνες
  • μετώπες
  • κίονες, βάσεις και κιονόκρανα


Πέρα από τα σχέδια που παράγονται από καλούπια, με τους σύγχρονους παντογράφους το EPS μπορεί να κοπεί σε όποιο σχέδιο ή σχήμα επιθυμεί κανείς.

διογκωμένη πολυστερίνη ειδικά τεμάχια

 

 

Η παραγωγή του ειδικού τεμαχίου εξαρτάται από το επιθυμητό αποτέλεσμα, ήτοι το τελικό επιθυμητό βάρος, αντοχή και τεχνοτροπία. Πιο συγκεκριμένα υπάρχουν οι δυο παρακάτω εναλλακτικές:

Παραγωγή του τελικού τεμαχίου από διογκωμένη πολυστερίνη η οποία μπορεί να επενδυθεί με διάφορα υλικά της αγοράς όπως για παράδειγμα με πατητή τσιμεντοκονία ή/και να βαφτεί, να επενδυθεί ή να επεξεργαστεί κατάλληλα. 

Δεξιά για παράδειγμα βλέπετε την κατασκευή ενός τραπεζιού με βάση τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του ιδιώτη. Στη συνέχεια το τραπέζι αυτό θα επενδυθεί με πατητή τσιμεντοκονία

διογκωμένη πολυστερίνη τραπέζι

 

 διογκωμένη πολυστερίνη τρούλος

Δημιουργία του καλουπιού από διογκωμένη πολυστερίνη (αρνητικό), εντός του οποίου μπορεί να γίνει η σκυροδέτηση και στη συνέχεια να αφαιρεθεί, όπως ακριβώς συμβαίνει με τον ξυλότυπο, οπότε το σκυρόδεμα παίρνει την ειδκή επιθυμητή μορφή και σχήμα.


Αριστερά  για παράδειγμα φαίνεται η παραγωγή του ειδικού καλουπιού για την κατασκευή τρούλου εκκλησίας.


Επομένως οι δυνατότητες είναι απεριόριστες. Σχεδιαστές, αρχιτέκτονες, μηχανικοί αλλά και οποιοσδήποτε ιδιώτης μπορεί να δημιουργήσει με βάση τη φαντασία του, τις δικές του κατασκευές. Το μόνο που θέλουμε από εσάς, είναι να μας στείλετε ένα σχέδιο με αυτό που ζητάτε ή και να μας περιγράψετε τι θα θέλατε να δημιουργήσετε και θα το σχεδιάσουμε εμείς για εσάς. 

Διακοσμείστε μόνοι σας το σπίτι σας, το γραφείο σας
ή
φτιάξτε και τα δικά σας έπιπλα από διογκωμένη πολυστερίνη!