Η σειρά των μηχανών κοπής πολυστερίνης της Styropan σας επιτρέπει να ελαχιστοποιήσετε το χρόνο εργασίας σας, με γρήγορες ακριβείς κοπές. Επιπλέον με τη χρήση τους είναι δυνατή η διαμόρφωση των πλακών σε οποιοδήποτε πάχος, μέγεθος ή σχήμα για την ικανοποίηση κάθε τεχνοτροπίας. Εύκολες στο χειρισμό, αποτελούν το ιδανικό εργαλείο για την τοποθέτηση Eξωτερικής Θερμομόνωσης Τοίχων, θερμομόνωσης κεκλιμένων στεγών και λοξοτμήσεων στη θερμομόνωση περιμέτρου.

 


Γενική Περιγραφή - Κόφτης πολυστερίνης Polyquick 3000

 
 Το PolyQuick 3000 είναι μια μηχανή κοπής διογκωμένης και εξηλασμένης πολυστερίνης, άρτια σχεδιασμένη για χρήση σε εργοτάξια για επαγγελματίες. Η χρήση του βασίζεται σε ένα σύστημα θερμαινόμενου σύρματος, πλεονεκτώντας έτσι σε σχέση με τις συμβατικές κοπές με χρήση πριονιού ή λεπίδας, δεδομένου ότι με αυτόν τον τρόπο οι κοπές είναι εξαιρετικά ακριβείς και καθαρές, ενώ επιπλέον, δεν υπάρχουν στατικά φορτισμένοι κόκκοι πολυστυρενίου. Με το PolyQuick μπορούν να κοπούν και μεγαλύτεροι όγκοι πολυστερίνης ενώ ακόμα και οι πιο σύνθετες κοπές είναι πλέον δυνατές. κόφτης πολυστερίνης polyquick

 

To μηχάνημα έχει κατασκευαστεί στην Γερμανία και έχει τα ακόλουθα                         τεχνικά χαρακτηριστικά. 

 Γερμανικής κατασκευής

   

 


Τεχνικά Χαρακτηριστικά

 

 

Μήκος κοπής:  1340mm     Μετασχηματιστής:
220-230V / 50-60Hz
42V / 200 VA /IP 54


Βάθος κοπής:

 330mm    Υπό κλίση κοπές:  Ενσωματωμένο, 0-10%

Ρύθμιση ύψους:

 0-210mm    Βάση:   Αλουμινίου
 Τηλεσκοπική λαβή:  Επεκτεινόμενη από 330 mm
έως 530 mm
    Τόξο κοπής:
 Επικαλυμμένο τόξο κοπής 
σε ρουλεμάν

 
Στήριξη:

 
Ενσωματωμένος βραχίονας στήριξης
με υποδοχή 
επί ικριώματος

 
Mε τη χρήση του Polyquick 3000 οι δυνατότητες είναι απεριόριστες. Δίνεται η δυνατότητα στροφής του τόξου από 0-55ο ενώ ο βραχίονας μπορεί επίσης να περιστραφεί από 0-45ο (ευθυγράμμιση πλακών με stop).Επιπλέον υπάρχει ειδική διάταξη πλαγιοτομών 0-10% καθώς επίσης και τηλεσκοπική λαβή τόξου με προέκταση από 330mm σε 530mm. 

 

 


κόφτης πολυστερίνης τεχνικά χαρακτηριστικά 
  Οι θερμομονωτικές πλάκες πολυστερίνης που πρόκειται να κοπούν μπορούν να ευθυγραμμίζονται με τον βραχίονα που φέρει ειδικό stop. Υπάρχει πτυσσόμενο πόδι για τη στερέωση του μηχανήματος αλλά και ειδική διάταξη για στερέωση επί των ικριωμάτων. Επιπρόσθετα, το σύστημα κοπής περιλαμβάνει και μετασχηματιστή ο οποίος μάλιστα μπορεί να συνδεθεί με διακόπτη ποδός για μεγαλύτερη ευκολία και ταχύτητα στην εργασία.

(Για μεγέθυνση κάντε click πάνω στις φωτογραφίες)
   κόφτης πολυστερίνης τεχνικά χαρακτηριστικά

 

 Επισημαίνεται ότι η κυρτή βάση του Polyquick 3000 προσφέρει επιπλέον σταθερότητα        κόφτης πολυστερίνης κυρτή βάση
κόφτης πολυστερίνης-κιβώτιο Τέλος με την αγορά του Polyquick προμηθεύεστε και το ειδικό μεταλλικό κιβώτιο μεταφοράς και αποθήκευσης
   
Παραδείγματα κοπής

 

κόφτης πολυστερίνης παραδείγματα κοπής 

 Σημείωση:

 
Θεωρείται σημαντικό να διαβαστούν οι οδηγίες ασφαλούς χρήσης προσεκτικά και πλήρως 

 -Ο χειριστής της μονάδας, θα πρέπει να έχει εκπαιδευτεί και να είναι οικείος με τη συσκευή. Κατά τη λειτουργία της μονάδας θα πρέπει να γίνεται χρήση των κατάλληλων Μέσων Ατομικής Προστασίας και να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα που απαιτούνται κατά την εκτέλεση μιας θερμής εργασίας.

-Η μονάδα μπορεί να τεθεί σε λειτουργία μόνο με τα γνήσια καλώδια που παρέχονται με την αγορά του προϊόντος. Η χρήση άλλων καλωδίων μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή του μετασχηματιστή ή σε αυξημένο κίνδυνο φωτιάς ή άλλων φθορών.

-Η χρήση της μονάδας θα πρέπει να γίνεται σε εξωτερικό χώρο ή σε κατάλληλα αεριζόμενο χώρο.

-Η συσκευή λειτουργεί με μετασχηματιστή χαμηλής τάσης που συνδέεται με παροχή ρεύματος 220V. Είναι επομένως σημαντικό να προστατευθεί η μηχανή από την υγρασία. Η λειτουργία σε βροχή ή άλλες συνθήκες υγρασίας δεν επιτρέπεται!

-Σε περίπτωση που πρέπει να γίνει επιδιόρθωση σφαλμάτων αποσυνδέστε από την ηλεκτρική παροχή! Επιδιορθώσεις γίνονται μόνο από εξουσιοδοτημένους τεχνικούς.

-Το σύρμα είναι πολύ θερμό κατά την κοπή και δεν πρέπει να υπάρχει επαφή καθ' οιονδήποτε τρόπο. Αυτό θα οδηγούσε σε σοβαρά εγκαύματα. Επομένως, συστήνεται η χρήση κατάλληλων προστατευτικών γαντιών. Επιπλέον, το σύρμα βρίσκεται υπό ισχυρή ένταση. Κατά τη λειτουργία υπάρχει το ενδεχόμενο το σύρμα να κοπεί και να δημιουργηθεί σπινθήρας. Η χρήση συνεπώς κατάλληλων προστατευτικών γυαλιών ασφαλείας είναι επιτακτική!

-Πριν την εκκίνηση των εργασιών όλες οι βίδες της μηχανής πρέπει να σφιχτούν όπως επίσης και οι παροχές πρέπει να συνδεθούν ορθά.

-Πριν τη χρήση πρέπει να εξασφαλιστεί η σταθερή τοποθέτηση και η απομάκρυνση εστιών κινδύνων από τον περιβάλλοντα χώρο.

-Σε περίπτωση που το σύρμα δε θερμαίνεται μετά από παρατεταμένη συνεχόμενη χρήση, μπορεί να έχει υπερθερμανθεί ο μετασχηματιστής και πρέπει να αφεθεί να κρυώσει (εξοπλισμένος με θερμική ασφάλεια). Πριν την επόμενη χρήση η πρίζα παροχής πρέπει να επανασυνδεθεί για να γίνει επανεκκίνηση του κυκλώματος ασφαλείας!

-Προσοχή το κουμπί δεν πρέπει να είναι συνέχεια πατημένο! (κίνδυνος φωτιάς)

-Προσοχή μην ακουμπάτε το σύρμα με τα χέρια!

Προσοχή μετά τη χρήση αποσυνδέστε τη μηχανή από το ρεύμα!