• image 1

    O ρόλος της διογκωμένης πολυστερίνης EPS στην καταπολέμηση της πανδημίας κατά του κορωνοϊού

    H διογκωμένη πολυστερίνη EPS (airpop) παίζει σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση της πανδημίας COVID-19.

    Αρκετά εμβόλια κατά του κορωνοϊού παραδίδονται παγκοσμίως αποκλειστικά σε κουτιά λευκής διογκωμένης πολυστερίνης EPS λόγω της ανάγκης διατήρησης του εμβολίου στους μείον 70° Κελσίου για έως και τρεις ημέρες που διαρκεί η μεταφορά του μεταξύ της φαρμακευτικής εταιρείας και του νοσοκομείου όπου θα διανεμηθεί. Τα συγκεκριμένα εμβόλια με τόσο αυστηρές θερμοκρασιακές απαιτήσεις της τάξης των -70° Κελσίου συσκευάζονται σε δοχεία EPS και περιβάλλονται από ξηρό πάγο.

     Το εξαιρετικά ελαφρύ EPS, το οποίο αποτελείται κατά 98% από αέρα, είναι πλήρως ανακυκλώσιμο & παρουσιάζει μηδενική απορρόφηση νερού (απαραίτητο χαρακτηριστικό για συσκευασία σε πάγο). Είναι η ιδανική συσκευασία για εμβόλια και φάρμακα τα οποία έχουν και λιγότερο αυστηρές απαιτήσεις από τους -70° και πρέπει για παράδειγμα να διατηρούνται στους 0° και μείον 20° Κελσίου για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο μια υψηλότερη θερμοκρασία δεν απαιτεί λιτότερη προσπάθεια παραδόξως! Αντίθετα στο φάσμα μεταξύ μείον 15°C και μείον 25°C μπορεί να υπάρξουν μεγαλύτερες απαιτήσεις για τη συσκευασία από ό,τι στους μείον 70°C. Ο ξηρός πάγος, που βρίσκεται σε θερμοκρασία μείον 78°C, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αυτήν την περίπτωση όπου χρειάζονται ειδικά στοιχεία ψύξης. Αυτά πρέπει να είναι ψυχρά αλλά όχι υπερβολικά ψυχρά έτσι ώστε η θερμοκρασία να μην πέφτει κάτω από τους μείον 25°C αλλά αρκετή ψυκτική ενέργεια να παραμένει τελικά στο κουτί. Περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε στο σχετικό δελτίο τύπου του συνεργάτη μας BASF

     Πέρα από τις εξαιρετικές θερμομονωτικές της ιδιότητες, η διογκωμένη πολυστερίνη EPS προστατεύει τα εμβόλια και γενικότερα τα φαρμακευτικά προϊόντα από χτυπήματα-φθορές-κραδασμούς κατά τη μεταφορά και αποθήκευση τους.

    Η Styropan παράγει μια σειρά από 10 τύπους κιβωτίων EPS κατάλληλους για συσκευασία φαρμάκων.

    Ανακαλύψτε τους εδώ

     

    STYROPAN EPS κιβωτιο small
    STYROPAN EPS κιβωτιο medium
    STYROPAN EPS κιβωτιο large
    STYROPAN EPS small box STYROPAN EPS 8kg STYROPAN EPS large box

     

    STYROPAN EPS κιβωτιο small
    STYROPAN EPS small box
    STYROPAN EPS κιβωτιο 8kg
    STYROPAN EPS 8kg
    STYROPAN EPS κιβωτιο large
    STYROPAN EPS large box

     

    Η διογκωμένη πολυστερίνη έχει ιδιότητες που την καθιστούν ιδανική συσκευασία για πολλά προϊόντα πέρα από τα φαρμακευτικά. Είναι ιδανική για τρόφιμα, όπως ψάρια, κρέας, φρούτα και λαχανικά, είδη ζαχαροπλαστικής, κ.ά. Είναι ένα αδρανές, μη τοξικό υλικό, που δεν αποτελεί υπόστρωμα για την ανάπτυξη μικροοργανισμών και διατηρεί τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των τροφίμων.

    Είναι ένα άριστο μονωτικό υλικό, με εξαιρετικές μηχανικές ιδιότητες (αντοχή σε θραύση, κάμψη, θλίψη, εφελκυσμό) και μηδενική απορρόφηση νερού (ιδανικό για συσκευασία σε πάγο). Αποτελεί τη λύση για την προστασία και μεταφορά των που παράγετε και εμπορεύεστε.

    Ανακαλύψτε όλους τους τύπους κιβωτίων της Styropan εδώ