• image 1

    Μεγάλα έργα Styropan: East Gate mall

    Το East Gate Shopping mall θεωρείται το νέο αστικό κέντρο της πόλης των Σκοπίων. Ως ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά και ψυχαγωγικά κέντρα της ευρύτερης περιοχής, το East Gate mall είναι η πρώτη επιλογή για αγορές για όποιον επισκέπτεται την πόλη.

    Mε 5 ορόφους, 220 brands, 2000 θέσεις πάρκινγκ και 57.000 m2 συνολική έκταση, είναι ένα επιβλητικό κτίριο στην καρδιά της πόλης.

    East Gate 1

     

    Σημείωση: Δεν μας ανήκει η παραπάνω εικόνα, την έχουμε απλώς αναπαραγάγει στο άρθρο με μόνο στόχο την οπτικοποίηση-ανάδειξη της αισθητικής του έργου. H εικόνα ανήκει στην επίσημη ιστοσελίδα του East Gate.

    Ο υπερσύγχρονος σχεδιασμός από το διεθνώς αναγνωρισμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Yazgan Design Architectural Studio δημιουργεί μια εξαιρετικά πολυδιάστατη αισθητική αφήγηση. Κάθε χώρος έχει το δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα δημιουργώντας έτσι ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο με νέες εμπειρίες για τον επισκέπτη.

    East Gate 2
     
     
    East Gate 3

     

    Σημείωση: Δεν μας ανήκουν οι παραπάνω εικόνες, τις έχουμε απλώς αναπαραγάγει στο άρθρο με μόνο στόχο την οπτικοποίηση-ανάδειξη της αισθητικής του έργου. Οι εικόνες ανήκουν στην επίσημη ιστοσελίδα του East Gate.

    Διαθέτει άπειρες επιλογές για φαγητό και καφέ για τις στιγμές χαλάρωσης. Θα βρει κανείς στις εγκαταστάσεις του εκτός από γυμναστήριο ακόμα και γήπεδο τένις!

    Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά μας που για τις ανάγκες θερμομόνωσης των εγκαταστάσεων του East Gate Mall χρησιμοποιήθηκαν θερμομονωτικές πλάκες εξηλασμένης πολυστερίνης Styropan XPS.

    Πιο συγκεκριμένα, εφαρμόστηκαν 2.700 κυβικά θερμομονωτικών πλακών εξηλασμένης πολυστερίνης STYROPAN XPS WS (Without Skin-Ξυλοτύπου) στις οροφές του East Gate. Δεν υπήρχε ανάγκη για εξωτερική θερμομόνωση καθώς σχεδόν όλες οι πλευρικές επιφάνειες του κτιρίου δεν αποτελούνται από τοίχο (είναι κυρίως γυαλί και άλλα υλικά).

    Ο συνεργάτης μας Ciklama Engineering (τον οποίο ευχαριστούμε πολύ και για την παραχώρηση των εικόνων από τις διάφορες φάσεις της τοποθέτησης των μονωτικών STYROPAN XPS) υλοποίησε την εφαρμογή επιλέγοντας την εξηλασμένη STYROPAN XPS που διαθέτει υψηλή αντοχή σε φορτία λόγω βατότητας του δώματος αλλά και χαμηλή απορρόφηση νερού που είναι οι βασικές μας προτεραιότητες στην μόνωση οροφών/δαπέδων.

    εφαρμογή/τοποθέτηση θερμομονωτικών πλάκων εξηλασμένης πολυστερίνης STYROPAN XPS στη μόνωση δώματος του έργου

     

    Το μονωτικό STYROPAN XPS WS είναι πλάκες από άκαμπτο αφρό εξηλασμένης πολυστερίνης που χρησιμοποιούνται για θερμομόνωση στοιχείων σκυροδέματος όπως για παράδειγμα υποστηλώματα, δοκοί, τοιχεία, υπόγεια τοιχώματα. Η επιφάνεια είναι διαμορφωμένη με επιφανειακές διαμήκεις αυλακώσεις και η επιδερμίδα εξέλασης έχει αφαιρεθεί (ξυρισμένη), ώστε να εξασφαλίζεται υψηλή πρόσφυση μεταξύ της μονωτικής πλάκας και του σκυροδέματος ή του επιχρίσματος (σοβά). Η τοποθέτηση των πλακών γίνεται πριν τη σκυροδέτηση εντός των ξυλοτύπων. Μετά τη σκυροδέτηση μπορούν να τοποθετηθούν με χρήση κατάλληλης κόλλας και βυσμάτων. Οι διαστάσεις των πλακών είναι 2500 mm x 600 mm. Τα πάχη τους κυμαίνονται από 30mm έως 100mm.

    Οι θερμομονωτικές πλάκες STYROPAN XPS WS είναι πιστοποιημένες κατά CE σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ 13164.

    Όσον αφορά την αντίδραση στη φωτιά ταξινομούνται στην κατηγορία Ε σύμφωνα με το ΕΝ 13501-1.

    εφαρμογή/τοποθέτηση θερμομονωτικών πλάκων εξηλασμένης πολυστερίνης STYROPAN XPS στη μόνωση δώματος του έργου

     

    Περισσότερα γενικά για τη μόνωση δώματος μπορείτε να δειτε εδώ ή και εδώ

     

    εφαρμογή/τοποθέτηση θερμομονωτικών πλάκων εξηλασμένης πολυστερίνης STYROPAN XPS στη μόνωση δώματος του έργου